18.05.2020 г., 0:44 ч.  

''Добруджански песни'': Жътварско прозрение 

  Поезия » Пейзажна
652 0 3

            Жътварско прозрение

 

Адски слънчев пек над житата златни блесна.

Слънчев удар страховит добруджанци силно                                                                                            стресна.

И пот прелива, и умора в стомасите селяшки се превива.

Буен огън страшно пари и с болка ги облива.

 

Ту глава от адски пек слънчасва,

ту сила мъжка в душите селяшки  изгасва.

''Да се трудим, да се трудим!'' - труженик стар гръмко викна.

 

''Трудим ли се, нищо не губим''- цяло село се провикна.

 

Сърцата бързо затуптяват, бурна пот челата им оплиска,

в тази нива пуста селяците се опасяват:

''Никой ли да се труди след нас не ще иска?''

Умора добруджанска, който никога не вижда,

на труженика честен не трябва да завижда.

 

© Денис Халил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви! О, също благодаря за това, че сте прочели стихотворението внимателно Ирина Колева! Искрено се извинявам за грешката, писах от телефон, затова се получи така.
  • Хубаво...
  • А, няма кой да му завиди, спокойно 😃
    Не можах да разбера "закупуват" да не би да е от редактора на телефона (ако си го писал от него)
Предложения
: ??:??