12.11.2017 г., 23:18 ч.

Добър вечер моя тъга 

  Поезия » Любовна
605 1 9

 

Добър вечер, ти моя Тъга!
В моя дом отново ли идваш!? 
Бързо влизай, нали съм сама, 
в мрачната стая е тягостно тихо!

 

Хайде, разказвай къде си била, 
по широкия свят всичко ли има? 
Срещна ли някъде любов, доброта, 
или всичко е призрачно сиво!?

 

И повярвай и без теб аз горях
и почувствах, че отново съм жива. 
Веднъж на гости дойде Любовта, 
дори за кратко бях  и щастлива...

 

Но после затръшна мойта врата, 
взе ми всичко – и радост и сила.
Остави ми само една тишина, 
и се заключих, та пак да не идва. 

 

Добър вечер, ти моя Тъга! 
Имам нужда от обич.., закрила. 
Погребах мечтите и пих самота. 
Ела, прегърни ме, приятелко мила!

 

© Пламена Владимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??