14.08.2013 г., 7:44 ч.

Добър вечер, Нежност!... 

  Поезия » Пейзажна
504 0 5

 

Добър вечер, Нежност!...

 

Обичам мелодията на заспиващата

природа:

във оня бавно сгъстяващ се от мрака

миг на Вечността,

когато даже вятър не полъхва

и димът от комините изписва

успоредни прави линии

към светлото, все още, дъно на небето...

 

Тишината шуми като укротено езеро

и нагазил в свежият й хлад

аз грабя с пълни шепи...

... Като езически Бог:

и древен, и млад...

 

Добър вечер, Нежност!...

Лека нощ, Живот!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??