10.03.2020 г., 17:33 ч.

Добър вечер тъга...2 

  Поезия » Друга
279 0 1

 

 

 Добър вечер тъга...2

                          

А вечерта е тъжна и самотна,

като жена останала без ласки,

без цел и без мечти в Живота,

с надеждата – да оцелее някак си...

 

И Слънцето след малко ще залезе

забързано да освети оттатък,

но миг преди напълно да изчезне –

към вечерта отправя поглед кратък,

 

но пълен с обещание... Ех колко

е лесно времето си да планираш

ако си сигурен, че всяка обиколка

от гравита́цията ти е гарантирана!...

 

... А как сега, в нощта безлунно – тъмна,

аз скъпа мога да ти обещая,

че с Любовта си утре ще осъмнем,

щом даже и ще съмне ли – не зная!...

 

Едно време в Пустинята

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще съмне друже, имай Вяра!
    При заник Слънцето ни обеща,
    денят нощта отново да смени.
    Да пазим само Любовта да не прегаря!
Предложения
: ??:??