14.08.2020 г., 7:15 ч.  

Дочух, че и не пускат голи 

  Поезия » Философска, Гражданска
751 12 14

Последната бедняшка риза,
по шевовете се разнищи.
И той библейски я хариза -
щом в Рая не му трябва нищо.

 

Според църковните повели,
решѝ беднякът гол да тръгне.
На речите опротивели,
на студ и пек дано обръгне.

 

Градини райски обещани,
децата му си лягат гладни,
месии разни самозвани,
със него плачат - ден до пладне.

 

А стадото в егрека влиза,
че сопата държи овчарят.
Един бедняк, без дом и риза,
безумец. С Бога разговаря.

 

Кажи ми, Отче, що се моля?
И тъй гласът ми - глас в пустиня.
Дочух, че и не пускат голи
при Тебе, в Райската градина...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??