1.02.2024 г., 17:49 ч.

Додето стискаш здраво юздите на играта 

  Поезия
68 0 0

Победите са лесни единствено на думи,
където се разтягат големите локуми.
А иначе в живота, нещата са различни.
Понякога сурови. И никак романтични.
Създадени са сякаш по собствени стандарти.
И нямат нищо общо с раздадените карти.
Така че, с гръм и трясък, диктувай правилата!
Додето стискаш здраво юздите на играта!
Възможно е да паднеш по пътя към успеха.
И после да си чукаш главата за утеха.
Когато се налага, да станеш бита карта.
И въпреки погрома, да бъдеш пак на старта!
Където правилата – диктува Леопарда!
А смъртните присъди раздава Булеварда.

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??