12.04.2010 г., 10:45 ч.

докато берях коприва 

  Поезия » Пародии
983 0 9

 

докато берях коприва

което се препоръчва

за оцеляване в екстремни ситуации

пръстите ми откъсваха връхчетата

а тя ме жилеше

зла е но нима ѝ е лесно 

червеи гризат корените

а връхчетата ѝ късат

а по-нататък в копривата  

една утринна вещица

клекнала

смъкнала  дънки под коленете

с бедра като франзели

синя блузка над кръста

червени прашки под нея

ту клекне ту се повдигне

погледите ни се срещнаха

и се усмихнах виновно

но не можах да се извърна

а се загледах в танца ѝ

а тя пък беше доволна

да ми обясни че импулсите

изправят гръбначния стълб

подобряват проводимостта му

а достигнали мозъка

предпазват го от склероза

при това е удоволствие

и за нея и за копривата

 

___

Стихотворението е пародия на поезия без главни букви и препинателни знаци и   представянето за поезия на полупрозата или почти прозата, както и ирония по отношение на безкритични вярвания. 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??