13.02.2015 г., 21:05 ч.

Докато дишам 

  Поезия » Любовна
3726 16 12

Не ме търси сред другите жени!
(Тълпата поначало ме отблъсква.)

Аз винаги съм някъде встрани –

различна, независима и дръзка.

Не мога да се впиша в общество

от сладки захаросани девойки.

Сред тях изглеждам странно същество,

попаднало в графа – дефектни бройки.

Не ми понася стадният модел –

да върша нещо без да влагам мисъл.

Създадена съм с по-различна цел –

да давам пример Бог ме е орисал.

Над пошлост и поквара да летя

и вярата в доброто да възвръщам.

На страх, двуличност, фалш и суета –

вратата безпардонно да затръшвам.

Не ме търси в еднаквите лица!

На моето с големи букви пише –

достойнство, чест, любов и свобода.

Докато съм Жена. Докато дишам.

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??