19.02.2013 г., 20:28 ч.  

Докога 

  Поезия » Гражданска
425 1 1

ДОКОГА!?

Днес дяконът не ни завижда,
защото в зла робия е живял.
От горе той със болка вижда
и мъката, и сиромашкия ни хал.

Той вижда как държавата пропада
и се затрива неговият род.
Уж свобода, а българинът страда,
топи се бавно нашият народ!

Пак би написал своето "Народе????",
ако сега той беше между нас.
Но все така достойно би ни водил
срещу продажна, некадърна власт!

Не спи Апостолът! И вий се събудете!
Все роби ли ще бъдем? Докога!?
Станете, българи, и сметка потърсете
на всички калпави управници СЕГА!

19. 02. 2013 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Стани стани юнак балкански!"
    Юнаци има ли? Се пита във задачата.
    И смелостта им колко е голяма?
    Дали ще си остане по площадите
    и полза род и родину ще няма?
Предложения
: ??:??