ДОКОСНАТИЯТ РАЙ
Има рай – тук, сега – на тази Земя!
Достъпен, реален и не след смъртта!
Но той трябва да бъде съграден
за нашите деца на утрешния ден!
И няма вече извинение и оправдание,
че Господ го е скрил от нашето съзнание!
Но някои мразят думичките справедливост,
правда, свобода, любознание, вежливост!
Мразят времето, климата и календара -
те печелят с мерзост от пороци и поквара!
Мъртвото течение от лумпени и мародери
богатее се с рекет, шантаж и далавери!
Хора! Да изхвърлим каймака на помията;
да сковем отново на човеците синията;
кастите, омразата, убийствата да спреме;
да заживеем в рая на календарното ни време!
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени