9.06.2007 г., 20:55 ч.

ДОКОСВАНЕ 

  Поезия
900 0 4
 

      Д  О  К  О  С  В  А  Н  Е


Аз трябваше да се преборя с мойта младост,

за да съм сигурна, че не греша.

И чак тогава с трепет да докосна

възвишените твои небеса.


Нескромно е пред теб да се изправям,

наред със толкова големи имена.

- Но аз съм силна, а силата си имам

от твоята отрудена земя.


От малка къпех се в лазура ти сребреещ

и пиех твойта утринна роса,

закичвах се със клончета зелени,

а за игра ми служеше пръстта.


Затуй сега пред теб благоговея,

пред твойта с нищо необхватна красота!

И караш ме със теб да се гордея,

че твоя съм - макар невръстна дъщеря!

© Тонка Янакиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??