26.10.2007 г., 8:58 ч.

Докосване от вятъра 

  Поезия » Любовна
649 0 4
                                             " При просяците идва само вятъра"
                                                                                            Елица Мавродинова

Дали това е вятърът тогава,
отгърнал незавидното ми "щастие"?
Душата ми отвътре е изядена
и  само сълзи са останали в телата ни.

 

И как студено е от тези сълзи мислени,
протегнали ръце да те докоснат,
очите ти - настръхнали бездомници,
очакват вятъра студеното... да проси.

 

Урок по обич ли ти трябва... или по обичане,
в голотата на усмихнато умиране,
и в умирането на бездомните снежинки,
какво ти трябва още?... Непростимо е!

 

Очаквам утре вятърът да ме изпие,
да докосне с обич мъката ми искрена.
И сълзите ми свършиха от тичане,
и от смешния копнеж да те докосна!

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??