10.09.2022 г., 17:15 ч.

Дом за лунатици 

  Поезия » Любовна
386 4 6

ДОМ ЗА ЛУНАТИЦИ

 

Аз мога да ти пея дълго мрака –

докрай изучих мекия му тембър,

в минутите, когато те очаквах –

да върнеш светлината през септември.

 

Навярно ние двама с теб сме луди.

(И Раят май е дом за лунатици.)

Но Бог ще слезе, за да ни събуди,

преди да литнем горе – като птици.

 

Поискай – ще разкажа любовта ни.

(Доколко може тя да се опише?)

Аз вярвам ти, че рано е за рани.

И че страхът напълно е излишен.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??