3.08.2021 г., 17:15 ч.

Домашен зоопарк 

  Поезия » За деца
695 0 2

Имам си в къщи весел зоопарк,

а мама защо ли все е недоволна?

Пухкав, ангорски, сив котарак

и куче с порода "Улична превъзходна".

 

Имам папагал, любимец на всички

и костенурка, на сто години поне.

Хамстер пухкав сладко си гризка

орехче направо от моите ръце.

 

Всички животни живеят  свободно.

Затворени в клетка е цяло мъчение!

Мястото в хола е доста просторно

за дресура, игри и много веселие.

 

Чух, че обичали класическа музика.

Пуснах  гръмко  Пета симфония.

Котката се стресна от нея събудена,                                                                    

и в хола настана в миг  какафония!

 

Скочи върху хамстера, оскуба папагала.

Чак до тавана полетя перушина!

Скрито под леглото кучето лае…

Съседите събрахме с тази гюрултия!

 

Както се сещате, решихме проблема.

Дом ще имат, простор и хармония!             

Кучето, котката, всички на село!

Там ще слушат птича рапсодия!  

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??