Имам си в къщи весел зоопарк,
а мама защо ли все е недоволна?
Пухкав, ангорски, сив котарак
и куче с порода "Улична превъзходна".
Имам папагал, любимец на всички
и костенурка, на сто години поне.
Хамстер пухкав сладко си гризка
орехче направо от моите ръце.
Всички животни живеят свободно.
Затворени в клетка е цяло мъчение!
Мястото в хола е доста просторно
за дресура, игри и много веселие.
Чух, че обичали класическа музика.
Пуснах гръмко Пета симфония.
Котката се стресна от нея събудена,
и в хола настана в миг какафония!
Скочи върху хамстера, оскуба папагала.
Чак до тавана полетя перушина!
Скрито под леглото кучето лае…
Съседите събрахме с тази гюрултия!
Както се сещате, решихме проблема.
Дом ще имат, простор и хармония!
Кучето, котката, всички на село!
Там ще слушат птича рапсодия!
© Даниела Виткова All rights reserved.