22.07.2016 г., 22:51 ч.

Досадно - импресионистично 

  Поезия » Любовна
351 0 8

ДОСАДНО - ИМПРЕСИОНИСТИЧНО 
Р.Чакърова 

 

Как осъмва контейнерът?  Пълен... 
Със боклука на толкова чувства. 
Сутрин рано го чувам в просъница 
от ненужни любови да пъшка... 

 

Жал ми става, но... имам за хвърляне... 
Ще допълня - със няколко стиха 
и от срам ще се скрия зад ъгъла, 
дето вятърът чака притихнал. 

 

А мухите вещаят безлюдие 
и назряваща буря в душата. 
Странно... Вече не гледам учудено 
на милионите тук непознати. 

 

Не разпитвам оградите повече... 
Знам до болка какво ще ми кажат. 
Дотежа ми от техните спомени 
и от моите спомени даже... 

 

А онази, прекрасната рокля, 
се накъса от смях в гардероба. 
Огледалото, също самотно, 
се пропука от гняв и от злоба. 

 

И каквото да става наоколо, 
онзи кестен все тъй си мълчи
и се храни от буйните сокове 
на тъгата във мойте очи...

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??