16.11.2018 г., 21:58 ч.

Дошла е... 

  Поезия » Друга
369 0 0

ДОШЛА Е...

 

Дошла е в село дъщеря ми
да прави в къщи си ремонт.
От неуредиците прави драми,
и си  отваря само фронт!

 

Работници тук няма в село.
Ръкави кой ще завърти!
Да лее пот от потно чело!
Тук тежък труд не се върти!

 

И аз си къщи ремонтирах,
но бях тогава още млад,
 навсякъде  аз се навирах,
за да заситя своя „глад“!

 

Цените скачаха тогава!
Страната беше гол пазар!
Връзкари търсехме тъдява
И днес сме с този навик стар!

 

Тогава имахме проблеми!
Проблеми има и сега!
С проблеми сме  по много теми
и винаги са под ръка!


22.07.2017г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??