22.11.2012 г., 21:23 ч.

Доверие 3 

  Поезия » Друга
598 1 0

Доверие - част 3

 

Със самия жест, мечът гневен, гневно бронята одраска,

разтърсиха се като от земетресение,

та падна от устата ябълка опасна.

 

Оковата разяде с изпепеляващо презрение,

стоя пред теб по-чиста от снежинка,

по челото ти чета почерк на прозрение.

 

 

Ти си приказна принцеса – вече вярва той, глупакът,

ала поради гордоста си – глуха, сляпа,

за сърцето ù ще има да почака.

Със самия жест, мечът бронята така одраскал,

та гравирана по кожата е лебедова окраска.

 

 

Тръпне светилникът за обич върху нажежена лава,

приказката завършва във врящ вулкан от любов голяма,

ала ябълковото семе разпали клада от омраза.

Вярваш ли, че твоят пламък е за моята свещ?...

Вярвам - с очи над лебедовия печат смирено каза.

© Георги Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??