29.03.2020 г., 21:41 ч.

Дрипа 

  Поезия
643 1 2

          Дрипа

 

Добрината ми човешка

потъпка в магарешки бодил,

превърна я на детска смешка.

Пак на чужд съм угодил.

 

Обидата е доста жежка,

не знаеш как си ме ранил,

но тежестта на мойта плешка

с друг не бих я разменил.

 

Благодаря! Взех поредната бележка

и на хладилника съм закачил,

а под износената дрешка

дълбоко болката покрил.

 

Спокойно. В таз житейска въртележка

никого не съм винил.

Уча се от всяка грешка,

но не съм се променил.

 

В квадратчето на малка пешка

храня всеки спомен мил,

загубил вярата младежка,

но пък себе си открил.

 

Е, ще съм поредната отбежка,

все пак никого не си убил,

само в таз душа гора норвежка

стръкче мъка посадил.

 

И на тебе и на всички,

и на таз игра лудешка

този стих съм посветил.

Знайте, че всяка подигравка тежка

отново и отново бих простил.

 

 

© Георги Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??