18.01.2013 г., 20:15 ч.  

Друг Път... друго ОгледалО 

  Поезия » Друга
710 0 6

"Не мога да издържам повече... Досега издържах на всичко, но не
мога повече... И... никой няма да дойде!... Приятелите отдавна престанаха да са ми приятели... Време е да се върна към истинската
си същност... при същността си... Скорецо мой на върха на розата,
кос, заседнал като кост на гърлото ми цял живот, чучулиго на
дървото - сбогом! Моя любов и ти, мой син, където и да сте, живи или
мъртви - сбогом!... Сбогом, отивам в цепнатините, в процепите, в
пукнатините... където ми е мястото... Свършено е... Свършено е с
думите, с обясненията, с усмивките, с всичко... Свършено е с хората..
Ще си седя в старото убежище, сам срещу тишината, тихо...

И да не говорим повече... да не говорим..."


Из "Празни стаи", Станислав Стратиев



Откъде се взе всичкият този страх...
цялото препускане на песъчинките
цялото... тихо привикване

Надеждата стана на четиридесет
а в ладията няма никой...

Откъде се взе всичкият този страх
цялото пропукване на сетивата
целият финален  монолог...

Приближавам
до себе си сядам
и се потупвам по рамото

Да докторе аз съм клоунът
аз  

 

                         26.12.2007 г.

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав,доближаваш се до Стратиев...
  • Всъщност, на 40 не е толкова зле!
    Таня Надеждата
  • И от мен едно потупване,Джак,въпреки натъжаването...
    Поздрав!
  • Дълбоко...
    Харесах!
  • И аз бях на 40, и аз бях клоун, и сега съм, и пак си говоря с доктора и той си говори с мен. Говорим си заедно за всичко, ама на края аз си плащам сметката, а той ми издава фактура - така е честно и за двамата ...
    Поздравявам те за стиха допада ми ....
Предложения
: ??:??