Другият предмет
Врата към изхода е "нещо друго".
От това що мислим ний в момента.
Чувства-мисли наши ни владеят.
Много важно е това що гледаме сега.
Да - съмнение без - така е.
Но филм един и фабула една това е.
И в клопка за духа да се превърне може.
Врата ни трябва без съмнение - изход -
От всяко (даже най-уютно) помещение.
Въздух чист на тялото е нужно, и прохлада,
даже студ - след топлото легло и стая топла.
"Другият предмет".
На нас ни трябва нещо ново-друго.
След хубавото нещо друго, може даже малко лошо.
И след "лошото" пак друго, и желателно - добро.
Много са местата във пространството,
И разни - времената.
За амулета Лесничеев - силен сбалансиран - тук да кажа.
Пример приведа.
Не само кедър нужен е за него.
Радост той що носи - настроение.
Нужен е и дъб - за равновесие на чувствата -
Стабилност.
А после още дрен (ил дрян) - той дава лекичка тъга.
На чувствата дълбочина.
И още огнена коприва аз добавям.
Да отстранява тя ненужните влияния.
Накрая - знаците рунични.
От елементи пет се състоят моите амулети.
Така комплексни-колективни стават те.
С петте си части разнородно-хармонични.
Когато ти е много тежко - ти помни:
Изход има - погледни да видиш - другият предмет.
Другата съставка на "амулета" жизнен твой.
Затова, и хубаво-прекрасно нещо - щом се с теб позадържи,
Време е - спомнѝ си - за смяна с нещо друго.
Има райове в живота - да,
Но за кратко време - и за тях подръжка и подкрепа винаги е нужна!
Трудът и на нещата смяна благотворна -
те са само вечни, надежда и утеха неизменно в себе си таят.
Боговете са на живота радостта, и най-веч когато -
ти се трудиш, бдиш, и себе си владееш.
Първо сам герой бъди.
С вода студена ти облей се сутрин.
Студа и "лошото" обичай, върлото на временния глад, например.
А славен щом си ти - тогаз прославяй богът твой.
И себе си - малкия герой.
На боговете слава, слава на Велес.
На Лесничея скромен.
Ловки и находчиви да бъдем трябва.
За нещата други, за "предмета друг" да помним.
Врата и изход тоз предмет е
Към радост ил тъга, но други те ще бъдат.
Път в пространството се ражда тогава
За твоите крака.
А път-пътеки и разходки - те живот пораждат - и човека правят гой.
И може би - герой.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени