12.10.2018 г., 8:43 ч.

Дуалност 

  Поезия » Строги форми
627 1 0

Има ме тук, защото и тебе те има.

Жива съм, защото някому съм нужна.

Светът е устроен тъй, все да се търсят

мъж и жена - без танц животът е тъга.

 

Понякога се чудя защо това е така .

Може би защото слънце гони нощта.

Може би защото пролет топи снега.

Може би защото не искам  да умра.

 

Лъчът в очите твои еленови, засмени

прогонва ги мъглите от дълбините мои.

Нека да се топя в прегръдките ти топли,

преди пръстта без жал да ме погълне.

 

Жадувам те, зова те, очаквам те отдавна,

но защо ли ти все още не отваряш вратата?

Колко ли голямо е морето, по което плуваш?

Буря ли строши кораба ти или пирати те убиха?

 

Самадхи

 

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??