3.10.2008 г., 0:19 ч.

Духай, ветре 

  Поезия » Друга
1048 0 8
Духай, ветре, и дано успееш
от скалите влага да изстискаш,
а с водата искам да полееш -
да разцъфнат всички земни истини.

Духай, да смразиш до корен всички,
дето смучат без да дават плод.
И когато всичко е обичане,
и когато всичко е живот,

от студа си направи ветрило
и гали със птичи гласове...
Нека злото легне във могила,
нека злото просто да умре... 

Духай, ветре, искам светлината
в моята душа да заблести.
Дай ми от вкуса на свободата.
Знам, че нея имаш само ти!

В моята нагърчена България
има още жажда и копнеж.
Духай, ветре! Не! Не се измаряй!
Искам своя хъс да и дадеш!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??