25.06.2020 г., 12:50 ч.

Духовен разпад 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
708 0 0

(1)

Как ли мога да поддържам,
свойта цялост в затвора мой?
Част от мене не издържа,
тя пропада в космос свой!

 

(2)

Аз извръщам поглед, стиснал,
своят разум в юмрук,
страх от вътре ме притиска,
в огледалото ме гледа друг!

 

(3)

Всеки спомен избледнява в мен,
как да върна своят сън?
Студ обгръща моят светъл ден,
духът ми иска да излезе вън!

 

(4)

Изгубвам свойта цялост сега,
изгубих своят път назад,
аз изгубен съм в тъма,
победен от своят Ад!

 

Николай Цветинов (Meddle), 2009

Между Демони и Божества (XIX)

© Николай Цветинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??