27.12.2023 г., 20:04 ч.  

Духовната слепота 

  Поезия » Друга
279 0 0

Бъдещето ни може да стане чудесно,

просто трябват усилия, грижи, вяра!

Но това, уви, просто никак не е лесно

в този наш свят тъмен, зъл, покварен!

 

Влекат ни егото и парата,

затова народът ни е слаб,

затова страда от слепотата, 

мисли сал за единия хляб!

 

А светът е повече от храната,

затуй не мислете сал за пари,

ние забравихме човещината,

да бъдем чисти, щедри и добри!

 

Например вижте онзи просяк,

къде да се подслони той няма,

може да е към нас мил и драг,

но съвестта ни отново задряма!

 

Но все пак вярвам, че може

да се променим някой ден,

дано спре слепотата, Боже,

та всеки да е ощастливен!

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??