ДУХОВНИ ИЗМЕРЕНИЯ –
СТРАНА НА ЧУДЕСАТА
Най-чудна е страната необятна
на СЪНИЩАТА здрачно-безметежни,
на нашите ЖЕЛАНИЯ повратни,
МЕЧТИ и ВЯРА, ОБИЧ и НАДЕЖДА.
Сред спомени насън духът ни скита,
с предчувствия, с вещания изпълнен,
СЪНЯТ ги рее, мята и преплита –
знамения чудати в тях покълват.
ЖЕЛАНИЯТА кули построяват,
корони на главите ни полагат,
препятствия без труд преодоляват
и волята ни дързостно налагат.
Крилатите МЕЧТИ ни носят леко
из цялата вселена неизбродна.
Душата напоява се с утеха
от бликащата ВЯРА чудотворна.
На ОБИЧТА всемирна светлината
живота ни с Божествен лъч огрява,
вселява милост и покой в сърцата,
съкровища неземни ни дарява.
А в трудно време топли ни НАДЕЖДА,
МЕЧТИ и ВЯРА нежно съхранява,
духа СЪБУЖДА, с ОБИЧ ни зарежда,
с ЖЕЛАНИЕ напред да продължаваме.
© Димитър Луканов Всички права запазени