Apr 20, 2011, 9:53 PM

Духовни измерения - страна на чудесата 

  Poetry » Phylosophy
806 0 2

                   ДУХОВНИ ИЗМЕРЕНИЯ –

                             СТРАНА НА ЧУДЕСАТА

 

Най-чудна е страната необятна

на СЪНИЩАТА здрачно-безметежни,

на нашите ЖЕЛАНИЯ повратни,

МЕЧТИ и ВЯРА, ОБИЧ и НАДЕЖДА.

 

Сред спомени насън духът ни скита,

с предчувствия, с вещания изпълнен,

СЪНЯТ ги рее, мята и преплита –

знамения чудати в тях покълват.

 

ЖЕЛАНИЯТА кули построяват,

корони на главите ни полагат,

препятствия без труд преодоляват

и волята ни дързостно налагат.

 

Крилатите МЕЧТИ ни носят леко

из цялата вселена неизбродна.

Душата напоява се с утеха

от бликащата ВЯРА чудотворна.

 

На ОБИЧТА всемирна светлината

живота ни с Божествен лъч огрява,

вселява милост и покой в сърцата,

съкровища неземни ни дарява.

 

А в трудно време топли ни НАДЕЖДА,

МЕЧТИ и ВЯРА нежно съхранява,

духа СЪБУЖДА, с ОБИЧ ни зарежда,

с ЖЕЛАНИЕ напред да продължаваме.

© Димитър Луканов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??