10.11.2020 г., 13:21 ч.  

Духът ще свети в шепичка слова 

  Поезия » Философска
349 7 11

Днес някак по-различен е света
за мен жълтичка вятърът отбрули,
врабците ни видели, нито чули,
залисват се с клюкарска суета.
С жълтица ще откупя есента,
щом видя, че душицата ѝ златна –
политне пак в небето необятно,
на вятърно хвърчило с песента.

 

Ще литна чак до  Месец зимно блед,
рояк звезди в съня ще ми ще огрява,
ще замирише дъхава отава,
преди декември със сърце от лед
да висне пак на старата стреха,
снежинки по стъклата да накичи,
до смърт да нацелува всяко птиче,
с неонов блясък да блести греха.

 

А после, с Витлеемската звезда,
доброто Бог сред людете посява...
Вина е, че родена съм такава...
Душата – угар, всяка думичка – бразда.
Дори да си отида, след това,
то кой ли ще заплаче безутешно?
И щом изтлее тялото ми грешно,
духът ще свети в шепичка слова.

 

https://youtu.be/nt9uBlRuBPw

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??