24.02.2021 г., 17:28 ч.

Думи без дела 

  Поезия » Философска, Гражданска, Строги форми
312 3 6

ДУМИ БЕЗ ДЕЛА

 

Дела трябват, а не думи.

Васил Левски

 

На мнението на масите

не се придава никакво значение.

На тях може да се даде

свобода на мисълта,

защото те нямат никаква мисъл.

Джордж Оруел „1984“

 

Маските не са, за да мълчим,

все им е едно какво ще кажем!

Думи без дела са просто дим,

избледняващ като сън неважен.

 

Дават ни да мислим, да крещим,

но не можем ни едно от двете…

Само с дух, от нищо несломим,

и с глави ще счупим ледовете!*

 

Само чрез дела ще сътворим

истинска и смислена промяна!

Думите са непотребен грим

или прах, от вятъра развяна.

 

Маските не са, за да мълчим,

думи без дела са просто дим!...

 

_______________________________________________

*– Никола  Вапцаров „Писмо /Ти помниш ли…/“

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Радвам се!
  • Много ми хареса творбата ти, Рамадане! Напълно споделям посланието!
  • И аз Ви благодаря! Радвам се, че стиховете ми намират разбиране.
    Генек, това всъщност не е разнообразяване, а по-скоро завръщане към типичния за мен класически стих.
  • Душата знае 2 и 200! Удоволствие за моята същност е тази ти творба! Благодаря!
  • Поздравления!
  • Разнообразяване?
    И това е добро.
Предложения
: ??:??