30.05.2012 г., 11:17 ч.

Думи за живота 

  Поезия » Гражданска
419 0 1

  Думи за живота

 

Ще има кал в живота ни,

ще има смрад и пръски.

О, светлината тука

 има  антипод!

И хората един на друг

 все някой ще насъсква.

И вечно туй ще трови

 техния живот...

 

Ще има сълзи, зная,

и горчиви дни ще има, 

и мъка ще разкъсва

 хорските сърце.

Но радостта от светлината

 е неповторима;

а и усмивката,

 във хорските лица.

 

Не са, не са нахалост

 дните отлетели...

Вълнува ни и днеска

Драмата в света!

Искрите романтични

цял живот са тлели...

О, струва си от тях

 венци да се плетат!

 

И вечно да се бориме

 със злото във човека,

защото то самичко

 няма да умре,

и  избуява като плевели

 от памтивека

и просто няма друга сила

 да го спре...    

 

31.08.1979 г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И вечно да се бориме

    със злото във човека,

    защото то самичко

    няма да умре,
    Прав си Христо,дано с красотата в поезията спомогнем за това!
Предложения
: ??:??