29.11.2008 г., 23:20 ч.

Думичката "Няма" 

  Поезия » Бели стихове
574 0 1

 В думичката няма
намирам смисъла на нищото...
в думичката "няма" виждам целия ти отказ
от безверието и прикритието ти в залезите.
В тая малка дума те откривам цял,
не като останалите, на парчета развалени.
Тя колкото и смела, толкова и слаба е,
и наивна, и невинна, но е истинска
Истинска като отказа на думите,
като парене на раните ни от солта.
Като останалите думи е, но тази
е нашата дума... Нашето "Няма"...
тук и сега, и днеска, и вчера, и утре.
Споменът ни е и бъдещето също,
и в съня ни има я... не е зловеща,
а малка дума с много смисъл.
Моето първо "няма" е
твоята последна усмивка...

© Катя Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??