1.07.2007 г., 8:49 ч.

Думите 

  Поезия
394 0 1
 

Невярващи, очите

във думите се взираха.

Четяха ги отново и отново.

Обикновени думи,

а душата ми разлистваха,

четяха в нея като в книга,

протягаха ръце да я погалят,

докосваха я нежно като струна.

А тя... отдавна непогалена,

подритвана като улично куче,

в далечен ъгъл свита,

забравила да плаче

                         ... заскимтя.

Една солена капка

по бузата ми се търкулна.

Изпращам я...

Не знам дали ще я получи оня,

който душата ми

поиска да погали,

но за добротата му,

благодаря.

© Юлияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??