1.08.2010 г., 23:20 ч.

Думите са като птици... 

  Поезия » Философска
734 0 10

 

 

"... думите са като птици –

отлитат, за да вкусят свободата

и се връщат сити от самота..."

 

 

Думите ми – неверници,

отлитат като птици,

запиляват се и се реят

 живота си да живеят.

 

Понякога им се сърдя,

че ме оставят сама,

понякога сама им отварям

пътната врата,

 

захлопвам я след тях,

понякога ги ругая,

след това се затъжвам,

за прегръдката им мечтая

 

Минават два-три дни,

на вратата ми тропат:

- Пускай ни! – пищят,

вдигат врява до Бога.

 

- Къде бяхте? – питам със яд.
- Бяхме гладни за свобода!


- Добре де, и какво сега?
Върнете се пак там!
Какво повече от свобода

мога аз да ви дам?


- Хайде пак да ни приютиш,
милувка да ни подариш,
защото там в свободата

се наситихме на самота.


февруари 2010

Бургас

 

 

www.spiritofburgas.web244.com


 

© Соня Емануилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??