24.06.2021 г., 16:59 ч.

Душа 

  Поезия
453 5 2

 

 

Понякога душата ни ликува,
понякога е скръбна и тъжи
и често в нея ураган бушува,
подхранван от неправди и лъжи.

Понякога се къпе в светлината
и в нея нежна музика звучи,
понякога се лута в тъмнината,
останала е сляпа, без очи.

Понякога от щастие прелива,
като поточе бистро в планината,
а друг път с мъка се покрива,
намирайки утеха в самотата.

Но щом се влюби, сякаш става чудо.
Танцува тя, спокойна и смирена,
танго вълшебно със сърцето лудо.
Душата за любов е сътворена!

 

Николай Димов

© Николай Димов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??