18.01.2019 г., 13:58 ч.

Душа е в женски род 

  Поезия » Хумористична
441 5 2

Вечно волна-недоволна,

скитница неуловима:

вчера беше незагасващ пламък,

днес заспало зло под камък,

утре -дявол знае - мътна помътняла

влачи и помита всичко като хала,

или яхнала дъгата,

ще танцува с вятъра,

чашата ѝ все е недопита,

като волна птица идва и отлита.

слънце зимата сънува,

лятото за сняг и студ бленува,

плаче скрито в тъмнината,

смее се с очи като децата,

мъдра като вечността,

и наивна като утринна роса!

 

В мъжки род търсиш аналог?

кауза пердута - от трън - та на глог!

© П Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • като се ззамислих - и любов е в женски род, само сърце е в среден, но то е мускул
  • Сега, ако трябва да вадя цитат, то трябва да се състои от цялото стихотворение. Красиво. Почувствах и много ми хареса. И , Да, така е...В женски род е Душата. Благодаря!
Предложения
: ??:??