31.08.2007 г., 20:26 ч.

Душата ми 

  Поезия
590 0 2
 

От какво е изградена душата ми?

От камък? От дърво? От стомана?

Как успя да събереш ти във себе си

Всичката ми болка изживяна


Ако беше камък, би се пръснала

На хиляди късове несъбираеми

Натежал би огромен къс лед над теб

От безброй думи, неразбираеми...


Ако беше дърво, би изгнила

От тягост, невяра и подлост

Биха те изгризали тревогите

Сръбта ми би те съкрушила.


Ако беше от стомана направена

Би стопила се ти пред врага си

Пред обидите би се изправила,

Но би се сломила, защото смъртна си...

© Илияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??