22.05.2011 г., 20:33 ч.

Душата ми е... 

  Поезия » Друга
607 0 7

. . .

Душата ми е мъничка планета -
побираща огромни светове.
Обстрелвана от хиляди комети!
Изваяна  от триста Богове!

Душата ми е грешница, която
светци преобразява всеки ден.
От зима - пролет, а от есен - лято
и от  Платон - в Демостен.

Душата ми - назаем взета.
И не от кой да е! Ами от Бог.
До днес е крепост... непревзета.
От утре може би е в епилог...

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??