Душата ми и старият роял
Роялът и душата ми... във танц
(под звуците на старите клавиши),
изпадат във дълбок мистичен транс,
подобно на въртящите дервиши...
Душата ми и старият роял,
понякога проплакват тихо в мрака...
Понякога звънтят... За карнавал
приканват... със бразилска самба...
И като орган някога кънтят
във достолепна древна катедрала,
в акорди към божествения свят,
преплитат се... душата и роялът...
08.11.16.
Посвещавам го на младия талантлив пианист Илия Калоджеро.
Той е само на 17 г., но свири божествено и вдъхновява слушащите го.
© Сиси Всички права запазени