Nov 9, 2016, 7:55 PM

Душата ми и старият роял 

  Poetry » Phylosophy
609 1 0

 

 

      Душата ми и старият роял

 

 Роялът и душата ми... във танц

(под звуците на старите клавиши),

изпадат във дълбок мистичен транс,

подобно на въртящите дервиши...

 

Душата ми и старият роял,

понякога проплакват тихо в мрака...

Понякога звънтят... За карнавал

приканват... със бразилска самба...

 

И като орган някога кънтят

във достолепна древна катедрала,

в акорди към божествения свят,

преплитат се... душата и роялът...

 

08.11.16.

 

Посвещавам го  на младия талантлив пианист Илия Калоджеро.

Той е само на 17 г., но свири божествено и вдъхновява слушащите го.

© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??