3.12.2007 г., 10:16 ч.

Душата моя 

  Поезия
633 0 17

Душата ми в катун родена е,

все се скита по света.

Парцалива и закърпена,

но вечно с весела душа.

 

Душата ми тръстика е,

огъва се, но се не пречупва.

Душата ми уж моя е,

без аз да съм и господар.

 

Тя днес решава да поскита,

аз тихо казвам и: Върви!

Но тайно в себе си се моля,

пак при мен да се свърти.

 

Тя, една такава, волна е,

не мога с нищо да я спра.

И смирено само се надявам

мен да предпочита пред света.

© Пепи Оджакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??