15.06.2008 г., 12:44 ч.

Душевно сито 

  Поезия » Друга
564 0 8

Щом чувствата ми бъркаш със емоция

иронично все боравиш с любовта

сякаш, че е стока на промоция

за тебе ще остане илюзия света.

 

Ще страдаш за изпуснатите мигове,

от смесените чувства обладан

и само силует на фигури

ще те следва призрачен и ням.

 

И като сито във душата ще успяваш

едва тогава трезво любовта,

през най-фин калибър да отсяваш,

но едва ли ще е чиста тя.

 

Искрици чувства в малки пръски

ще проблясват в празната душа,

а ситото дано не се задръсти

на дъното с отпадък от лъжа.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??