17.03.2013 г., 23:11 ч.

Душите ни са трапчинки по гръбнака на вечността 

  Поезия » Бели стихове
892 0 7

много, много, толкова скоро,

когато започна света

с теб - тихичък, трапчинков кентавър

се облегнахме на ръба на онзи лотос,

който държи вселената да не излезе от фокус

и се намърдахме в отредените ни души

 

аз - бясно,

ти - деликатно

отвън остана едно сърце да стърчи

 

пророкува ни един несъществуващ туарег,

забравил под възглавницата на Сахара себе си,

небето, щом видя това, бързо нахвърли всичките си чаркове

в два-три облака и търти, където му видят ветровете

 

зениците ни пеят с изпотени ноти

безотговорни оратории

и само абажурът на нощта ни слуша,

но какво от това

 

понякога се молим,

друг път считаме това за ерес -

религия е сливането ни,

която спира водопадите около нас

и ни съблича

 

гениално оглупели от любов, което значи -

време е да се родим

аз като мъж,

ти - жена,

но може и обратното

© Десислава Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??