20.06.2013 г., 14:33 ч.  

Два чàса студ 

  Поезия » Любовна
509 0 9

Едно парченце само нелюбов -
отрязан плат
от края на въздишка.
Пристигане с таксито
посред нощ.
И пак така среднощно
свършва всичко.

Едно парченце само тишина,
с чиято глъч надвикват се
камбани.
Два часа студ.
И после - самота -
до онзи край,
където неприбрани,

все още зъзнат твоите цветя,
тържествено увити във хартия.
Едно парченце само от нощта,
с която няма как
да се завия.

 

 

Публикувано във в-к Уикенд 3-9 август 2019

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??