2.08.2008 г., 10:04 ч.

Два живота 

  Поезия
686 1 9

Два живота



Живея два живота -
единия наяве,
другия насън.
В единия съм аз,
а в другия не съм.
Единият - разумно скучен,
а другият - с чувство напоен.
В единия съм връх,
а в другия съм бездна.
От върха към дъното поглеждам,
от бездната пък слънцето съглеждам.
И скачам от ръба,
и после се закрепям.
На светлото ми притъмнява,
а тъмното пък осветявам.
Двете ми половини
се бият помежду си.
Едната не си тръгва,
другата остава.
Съшивам ги с конци
и дърпам двата края.
Да ги направя цяло
все още как не зная.

© Илиана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??