17.06.2022 г., 19:02 ч.

Два такта от безкрая 

  Поезия » Друга
249 4 6

Поспри! Да помълчим. Какво сме с теб:

два такта мимолетни от безкрая,
две стръкчета зелени в ширна степ,
незрими нишки в мрежата на паяк?

 

Ела. Да помълчим. Сега сме тук.
Превалящия ден да изпроводим
и птиците, отлитащи на юг.
Да дишаме на воля и свободни.

 

Постой, да помълчим във този час.
Да гледаме вълните как бушуват.
Морето ще говори вместо нас,
а аз безмълвно пак ще те целувам.

 

Мигът е наш. Един до друг мълчим
и пазим тези мигове събрани. 
Следите ни вълна ще заличи. 
Но нови ще оставя дъщеря ни.

 

© Анахид Чальовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??