24.05.2010 г., 7:43 ч.

Двадесет и четвърти май 

  Поезия » Друга
2425 0 16

Посвещавам на всички млади хора в България -

с неугасваща вяра в техните духовни сили!

 

Сред хор от птици очаровани

зад хълма пълната луна стопи се

и поздрави ме изгревът тържествено,

а възгласи на млади хора

надеждата възнасяха до Бога...

Сред хор от птици очаровани

възходът слънчев срещнах -

погледнах в миналото пак

и Кирила с Методия съзрях.

Творяха най-прилежно

знак след знак

и бъдещето търпеливо зидаха.

О, младост, продължи строежа им!

Основите му здрави се оказаха -

на поколенията български отново

те истинния път показаха.

Изправих се и поглед вдигнах.

Утрото вече настъпило беше

и птичият хор все по-тихо звучеше,

но в майския ден,

от младост окрилен,

пак крехка надежда струеше...

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??