20.06.2007 г., 10:44 ч.

Двайсет. И Една 

  Поезия
1391 0 24
Двадесет пътя поети.
Двадесет недовървяни.
Двайсет изляти катрана
в рани горящо достойнство.
Двайстото смазващо войнство
на двайстата смазана мравка.
Двайстата кална канавка
на двайстия проходен мост.
Двайстата свързваща кост
на безгръбначното време.
Двайстото Първо превземане
на не-превземаема Троя.
Двайсет безсмъртни героя
с двайсет пробити пети.
Двайсет молби "Остани"
от двайсет страни непослушани.
Двайсет фалшиви отдушника.
Двайсет крила (свърши восъка!)
Двайсет корони за просяци
и само една за Избрания.
Двайсет почернени врани
и само една - побеляла.
Двайсет хартии подпалени
и само една Оригама.
Двайсет погубени грама
двадесет пъти прокажени.
И само Един
за прераждане.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??