4.05.2021 г., 11:01 ч.

Двама в Утрото 

  Поезия » Философска, Оди и поеми
511 0 0

Най-неистовото начало - Утрото,

ни причака в един таван

на Бургаски хотел - нас двамата,

с извисеното име "Чайка".

 

Пална Слънце от тримата.

Гардът ни - везна, внезапно олекнала,

вдигна се,

след житейското разтоварване -

законно поне веднъж в годината.

 

Господи!, колко небета в дискета ни прати

с Рай, тържествуващ без опиати.

 

Бяхме млади, нови и самородни,

телепортантни, ултрасвободни.

 

Бяхме цялост и разрив, света суматоха,

Вакханалия, юрнала всички посоки.

 

Бяхме несметни съкровища от Предстояще,

Фантастики в полет, все още намясто.

 

Но щом на Земята ни даде

и връз ходилата ни пусна,

и с захапка на лешояди

пръв заръфа на автобуса -

хлуйна, лакома пак, Суетнята,

пак видяно видяхме,

чухме чуто, препято.

 

Хиляда нозе потрошихме.

Денят с битпазар ни прецака.

С мъртъв глас вечерта преброихме

чифт криле и една утрин по-малко.

 

Софтуера си закодирай в нас, Утро,

като ген; свойта светла Ваксина вкарай!

Ний ти водим команда компютърна

от отявлени фенове - хакери.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??