Най-неистовото начало - Утрото,
ни причака в един таван
на Бургаски хотел - нас двамата,
с извисеното име "Чайка".
Пална Слънце от тримата.
Гардът ни - везна, внезапно олекнала,
вдигна се,
след житейското разтоварване -
законно поне веднъж в годината.
Господи!, колко небета в дискета ни прати
с Рай, тържествуващ без опиати.
Бяхме млади, нови и самородни,
телепортантни, ултрасвободни.
Бяхме цялост и разрив, света суматоха,
Вакханалия, юрнала всички посоки.
Бяхме несметни съкровища от Предстояще,
Фантастики в полет, все още намясто.
Но щом на Земята ни даде
и връз ходилата ни пусна,
и с захапка на лешояди
пръв заръфа на автобуса -
хлуйна, лакома пак, Суетнята,
пак видяно видяхме,
чухме чуто, препято.
Хиляда нозе потрошихме.
Денят с битпазар ни прецака.
С мъртъв глас вечерта преброихме
чифт криле и една утрин по-малко.
Софтуера си закодирай в нас, Утро,
като ген; свойта светла Ваксина вкарай!
Ний ти водим команда компютърна
от отявлени фенове - хакери.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.