30.11.2021 г., 12:40 ч.  

Двамата влюбени 

  Поезия » Любовна
736 4 3

ДВАМАТА ВЛЮБЕНИ

 

В тълпата съзрях познато лице.

Чудих се дълго чие, но изведнъж..

по устните, очите, косите познах аз момче.

Момче, което бе превърнало се в мъж.

 

Бликнаха спомени нежни и топли -

двамата с него на лунна светлина,

а на фона на нашите звуци и вопли

заспиваше бавно нощта.

 

Сутрин, когато слънце изгряваше,

първо погалваше нас.

Славеят даже песен изпяваше

с най-красивият пролетен глас.

 

Колко щастливи, колко изгубени

бяхме насред любовта.

И колко е жалко, че двамата влюбени

все някога разделя света.

 

Един ден просто го чаках,

а той така и не се появи.

Оттогава насам нивга не плаках,

но сега го направих, щом ме поздрави.

© Ивет Боянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??